Nexus 4 Launch Nixed In Netherlands, Belgium As Demand Outstrips Supply — But Just How Small Is The Supply?

Google’s latest Nexus phone went on sale globally today but demand for the Android 4.2 smartphone has been burning through supply at a rate of knots — the 3G phone apparently sold out in the U.K. in a matter of minutes. Setting aside the question of exactly how teeny is the supply — Google won’t comment on how many Nexus 4 phones are available for buyers, or indeed say pretty much anything related to the Nexus 4 launch — the discrepancy between supply and demand has scuppered a planned launch in the Netherlands and Belgium, according to Dutch blog AndroidWorld.

The blog is reporting that LG, which makes the Nexus 4, has told them the phone won’t now be sold in either country — owing to high demand elsewhere. AndroidWorld had previously received a press release from LG (embedded below in its original Dutch) announcing the Nexus 4 would be launching in the two countries in late November (“In Nederland en België zal de Nexus 4 met 16GB eind november in de winkels liggen.”)

We’re not quite in late November yet but AndroidWorld says LG told it the Nexus 4 won’t be sold in either European market because it’s limiting the number of countries the device is being sold in as it’s expecting shortages. Asked whether the phone will arrive in future, the site was apparently told by local LG representatives that it “won’t come” but they would “keep on trying”.

We’ve asked LG to confirm all this, and to confirm how many Nexus 4 devices it has available for the global launch — and will update this story with any response. LG has now provided the following statement: “Due to extremely high demand in countries where the Play Store is in place selling the Nexus 4, Netherlands will not have product availability.”

Currently the confirmed launch markets for the Nexus 4 in Europe are the U.K., France, Germany and Spain.  The phone has also launched in Australia and launches in the U.S. today.

LG’s original Dutch press release announcing the impending launch of the Nexus 4 follows below

LG EN GOOGLE INTRODUCEREN SNELSTE NEXUS SMARTPHONE OOIT: NEXUS 4

  • ·         Neem adembenemende Photo Sphere-foto’s met de 8MP-hogeresolutiecamera
  • ·         Uitzonderlijk heldere en scherpe beelden door het 4,7” True HD IPS Plus-beeldscherm
  • ·         Door de Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro-processor razendsnel schakelen tussen verschillende applicaties
  • ·         Android 4.2 Jelly Bean en Google-apps, zoals Google Now en Google Maps

Amstelveen, 29 oktober 2012 – LG en Google introduceren de nieuwste en snelste smartphone in de Nexus-lijn van Google: de Nexus 4. Deze smartphone heeft een helder en scherp beeldscherm, een 8MP-hogeresolutiecamera en is razendsnel dankzij de Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro-processor. Daarnaast beschikt de Nexus 4 over de meest recente versie van Android™ en van een aantal populaire Google Apps, zoals Google Now en Google Maps. Het toestel zal vanaf eind november verkrijgbaar zijn in verschillende markten, waaronder de Benelux.

“Wij zijn erg trots op dit prachtige resultaat van de samenwerking tussen LG en Google,” aldus Bas Tulner, Marketing Directeur bij LG Electronics Benelux. “De Nexus 4 is een indrukwekkende smartphone, de snelste Nexus smartphone ooit! Gebruikers zullen verrast zijn door de hogeresolutie camera, het adembenemend IPS beeldscherm en de mogelijkheden die Android 4.2 Jelly Bean biedt.”

“Dit is de eerste keer dat we met LG hebben samengewerkt voor de ontwikkeling van een Nexus-smartphone,” aldus Andy Rubin, Senior Vice President Mobile and Digital Content bij Google. “LG heeft met een uitzonderlijke dosis talent bijgedragen aan dit project. Het resultaat is een toestel met tal van functies dat niet alleen heerlijk in de hand ligt, maar ook nog eens extreem snel is.”

Je wereld vastleggen en delen

De Nexus 4 is voorzien van een 8MP-hogeresolutiecamera waarmee je adembenemende Photo Sphere-foto’s kunt maken en zelfs de kleinste details kunt vastleggen. Met de Nexus 4 kun je foto’s nemen vanuit iedere hoek, die samensmelten in bijzondere Photo Spheres. Je krijgt het gevoel dat je in de foto bent gestapt. Daarnaast kun je de foto’s automatisch uploaden met Instant Upload, zodat je nooit een foto kwijtraakt.

Dit alles komt tot leven op het buitengewone True HD IPS Plus-beeldscherm van 4,7 inch en 1280 x 768 pixels. Dit beeldscherm wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke helderheid en scherpe, natuurlijke kleuren met Zerogap Touch-technologie. Dankzij de zacht geronde glazen randen glijdt je vinger vlot over het scherm van 320 ppi, terwijl de geavanceerde beeldschermtechnologie je het gevoel geeft dat je elke pixel als het ware aanraakt. De Nexus 4 is bovendien voorzien van krasbestendig Corning® Gorilla® Glass 2-glas.

Speciaal ontwikkeld voor razendsnelle prestaties

De Nexus 4 is uitgerust met een cutting-edge Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro-processor, die je zeer snelle en indrukwekkende prestaties garandeert. Surf op het net, geniet van gedetailleerde graphics en games, en schakel moeiteloos over van de ene app naar de andere, zonder tijd te verliezen. Dankzij het 2GB RAM-geheugen en de nieuwste en snelste versie van Android is de Nexus 4 de snelste Nexus-smartphone ooit.

Alles wat je zoekt in een handomdraai

Bij de Nexus 4 krijg je de meest recente Google-apps. De nieuwste versie van Google Now is ingebouwd, waardoor je nog beter kunt plannen – je krijgt reminders over je volgende vluchten, restaurant- en hotelreserveringen, en zelfs over bezienswaardigheden in de buurt die je écht moet zien.

Met Google Maps™ for Android vind je snel en gemakkelijk de weg. Dankzij turn-by-turn gps-navigatie, live verkeersinformatie en geïntegreerde routebeschrijvingen voor de auto, het openbaar vervoer en voetgangers wordt het nog makkelijker om van punt A naar punt B te gaan. 3D-kaarten en gedetailleerde satellietfoto’s garanderen een realistisch beeld van je omgeving, en dankzij functies als Street View en Indoor Maps altijd weet wat je te wachten staat.

De Nexus 4 wordt simlock-vrij verkocht en is compatibel met GSM/HSPA+ zodat je hem kunt gebruiken via meer dan 200 netwerkoperators wereldwijd. Plaats een simkaart en je kunt aan de slag. In Nederland en België zal de Nexus 4 met 16GB eind november in de winkels liggen.